latinica  ћирилица
26/07/2021 |  19:53 ⇒ 27/07/2021 | 19:00 | Autor: RTRS

Drvar: Svečana akademija; Prisustvovao i Stefanović (FOTO/VIDEO)

Drvar, 27. juli, obilježava kao Dan opštine, koji je ustanovljen na dan početka ustanka naroda, protiv fašističkih okupatora 1941. godine. Narod Drvara i okoline dao je tokom Drugog svjetskog rata više od 7.000 borca. Danas je održana svečana akademija, na kojoj su uručene zahvalnice i priznanja. Akademiji je prisustvovao i ministar odbrane Srbije, Nebojša Stefanović.
Ministar odbrane Srbije u Drvaru - Foto: RTRS
Ministar odbrane Srbije u DrvaruFoto: RTRS

Minstar odbrane Srbije, Nebojša Stefanović, poručio je da Srbija ne krije da želi najbliže moguće odnose sa Republikom Srpskom, ali i da u okviru BiH, žele da pomažu sve, te prioritet daju onim opštinama gdje je povratničko stanovništvo.

Pomoć Srbije, Drvaru neće izostati ni u narednom periodu, a Srbija će nastaviti da pomaže Republiku Srspku, zajedno s njom kroz različite projekte u cilju boljeg života i budućnosti. Načelnica opštine Drvar izjavila je da je podrška Republike Srpske i Srbije od velikog značaja za opstanak Srba na ovim područjima. Јačanje lokalnog budžeta, infrastrukturnih uslova, planovi su za budućnost.

Ministar odbrane Srbije u Drvaru

Podsjećamo, Republika Srbija do sada je uložila 2 miliona evra u Drvar. Poslušajmo i u nastavku izjave načelnice opštine Drvar i ministra Stefanovića.

Ministar odbrane Srbije u Drvaru