latinica  ћирилица
26/07/2021 |  21:41 ⇒ 22:57 | Autor: RTRS

Čelinac uz zvaničnike Srpske obilježio Dan opštine (VIDEO)

Povodom dana i krsne slave opštine Čelinac- Sabora Svetog arhangela Gavrila večeras je održana svečana sjednica Skupštine opštine, kojoj su prisustvovali i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Predsjednica Cvijanović je rekla da je saradnjom lokalne i republičke vlasti realizovano mnoštvo porjekata u Čelincu. Dodik je naglasio da je Čelinac stabilna opština i podsjetio da je mnogo urađeno nakon poplava 2014. godine – uređeno korito rijeke Vrbanje i izgrađen novi most i uz pomoć Vlade Srbije.
Cvijanović, Dodik i Đajić (foto: instagram.com / zeljka.cvijanovic) -
Cvijanović, Dodik i Đajić (foto: instagram.com / zeljka.cvijanovic)

Republika Srpska sigurno ima dobru budućnost, zajedno sa svim lokalnim zajednicama. A primjer dobre saradnje republičkih i lokalnih vlasti je Čelinac, gdje su zajedničkim snagama realizovani brojni projekti za građane, posebno nakon nezapamćenih poplava koje su 2014. godine pogodile ovu opštinu, izjavila je predsjednica Republike Željka Cvijanović.

- Čitav niz velikih projekata je realizovano ovdje, počev od gradnje i obnova škola, preko unapređenja lokalne putne infrastrukture. U narednom periodu nastavljamo dalje. Imamo stabilnu opštinsku vlast i stabilne prilike u opštini Čelinac - naglasila je Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske

Cvijanović je naglasila da će Vlada Republike Srpske, ali i svi nosioci različitih funkcija na različitim nivoima, dati sve od sebe da realizuju ono što je u interesu građana. Svečanoj sjednici prisustvovao je i srpski član Predsjedništva Milorad Dodik. Dodik je rekao da je Čelinac stabilna opština, da ima dobru saradnju sa republičkim nivoom vlasti i da je u prethodnim godinama riješila gotovo sve otvorene i teške infrastrukturne probleme.

- Samo kada se sjetimo nezapamćenih poplava koje su Čelinac zadesile 2014. godine. Danas imamo uređeno korito rijeke Vrbanje, imamo novi most čiju gradnju je pomogla i Vlada Srbije. Ovo je najbolji mogući put kojim se kreće opština Čelinac i ja im želim uspjeh na tom putu - rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Načelnik Čelinca Vlado Gligorić zahvalio je Vladi i republičkim institucijama koje su dale značajan doprinos razvoju opštine. Tim povodom dodijeljene su i plakete, ministru Borisu Pašaliću, generalnom direktoru UKC-a Vladi Đajiću i direktoru Republičkog zavoda za zapošljavanje Miroslavu Vujičiću.

- Izuzetna nam je čast što su obilježavanje Dana opštine svojim prisustvom uveličali najviši zvaničnici Republike Srpske, predsjednik Republike, srpski član Predsejdništva BiH, ministri, narodni poslanici i drugi. Zahvalani smo republičkim institucijama na dobroj saradnji - istakao je Vlado Gligorić, načelnik Čelinca.

Obilježavanje Dana i slave opštine Čelinac počelo je jutros liturgijom u hramu Svetog arhangela Gavrila, nakon čega su položeni vijenci u spomen-kapeli palim borcima. Nakon svečane sjednice, slavlje je nastavljeno koncertom narodne muzike, koji je poklon svim građanima Čelinca, poručilo je rukovodstvo ove lokalne zajednice.