latinica  ћирилица
27/07/2021 |  09:44 ⇒ 14:55 | Autor: RTS

Film "Bilo jednom u Srbiji" na jesen u bioskopima

Priča o usponu srpskog Mančestera, mentalitetu i duhu Leskovčana i zlatnom dobu Srbije, biće oživljena u filmu "Bilo jednom u Srbiji", čije je snimanje nastavljeno.
"Bilo jednom u Srbiji" - Foto: Screenshot/YouTube
"Bilo jednom u Srbiji"Foto: Screenshot/YouTube

Snimanje je ranije bilo prekinuto zbog pandemije, ali i smrti glumca Ivana Bekjareva, koji je tumačio ulogu gradonačelnika Leskovca.

Fokus priče je na mladoj ženi, rastrgnutoj između ljubavi prema Conetu, kojeg tumači Viktor Savić i mladića kojem je obećana.

- Zorka je žena ispred svog vremena. Ona je u stvari predstavnik te ženske snage koja je možda danas isplivala na vidjelo. Ona je hrabra, vješta, uporna, brza, odlučna - rekla je glumica Teodora Ristovski.

Tvorac filma je Zvonimir Šimunec, režiser Petar Ristovski, a glumačku ekipu čine iskusna imena i brojni statisti, koji će oživjeti duh čaršijskog centra Srbije - u centru Grdelice. U tom centru su bile banke, zanatske radnje i kafane koje kriju mnoge priče, a one izmišljene, inspirisane stvarnošću, biće oživljene na velikom platnu.

- Ova priča o istoriji Leskovca ispričana je kroz vizuru ljubavnog trougla. Naravno, uvijek treba imati nešto dramaturški lijepo postavljeno i to je ono što definitivno očekuje gledaoce i u bioskopima i na televiziji - rekao je izvršni producent Miša Mogorović.

Film o srpskom Mančesteru, koji je bio poznat novinama koje je donio u infrastrukturi, arhitekturi, industriji i kulturi, u kinima će biti krajem novembra.

- Ovo je vedra ljudska priča smještena između dva svjetska rata u Leskovcu, u kome se neobičnim spletom okolnosti dogodi pravo čudo i izgradi istorija tog malog mjesta, gdje stanuju veliki ljudi. Radnja filma govori o dvije godine nakon Prvog svjetskog rata, kad se Dine i Cone, opijeni pobjedom i nepovratno inficirani duhom slobode i napretka koji su osjetili u velikom svijetu, vraćaju u oronuli Leskovac - Dine u svoj nekadašnji bioskop, a Cone na sopstvenu sahranu. Predodređeni za gubitnike, izrastaju u heroje - stoji u zvaničnom sinopsisu filma.

U filmu igraji i Sloboda Mićalović, Radovan Vujović, Nemanja Oliverić, Miki Manojlović...

Nakon završetka snimanje filma, biće snimljena i serija od osam epizoda, koja će biti emitovana na RTS-u.