latinica  ћирилица
27/07/2021 |  12:40 | Autor: RTRS

Bratunac slijedi primjer jedinstva (FOTO)

Prvi potpis na peticiju kojom se odbacuje nametanje odluke visokog predstavnika Valentina Incka, danas je u Bratuncu stavio Predsjednik Skupštine opštine Bratunac, Marko Mrkajić.
Bratunac - potpisivanje peticije - Foto: RTRS
Bratunac - potpisivanje peticijeFoto: RTRS

Mrkajić, koji je i odbornik u Skupštini opštine Bratunac, ističe da kao neko ko je dobio mandat od naroda, a naročito kao predsjednik Skupštine opštine, osjeća potrebu i obavezu da se suprotstavi bilo kakvom nametanju Zakona i drugih akata, jer isto predstavlja pravno nasilje koje sigurno nece doprinjeti pomirenju naroda u BIH.

- Smatram da smo dovoljno zreli kao društvo da sami preuzmemo odgovornost za sudbinu naše države i da nam nije potrebno nikakvo nametanje stranog faktora. Trenutak je da se srpski narod okupi i pokaže da je jedinstven u odbrani Republike Srpske, a jučerašnji sastanak u Banjaluci je pokazao jedinstvo. Danas mi u Bratuncu slijedimo primjer Banjaluke, slijedimo primjer jedinstva, i šaljemo jasnu poruku da branimo istinu i da ne damo Republiku Srpsku - rekao je Mrkajić.

Potpisivanje peticije u Bratuncu

Podsjećamo, Srpski član Predsjedništva BIH Milorad Dodik pokrenuo je i prvi potpisao peticiju kojom se odbacuje nametanje odluke visokog predstavnika Valentina Incka i potvrđuje stav da se u Srebrenici nije dogodio genocid, a od danas je i na trgu u Bratuncu organizovano potpisivanje navedene peticije.

U prvim satima potpise su na peticiju stavili predstvanici raznih struktura stanovništva, predstavnici boračkih organizacija, predstavnici udruženja stradalih u ratu, predstavnici sportskih i nevladihih organizacija, predstavnici opštinskih vlasti i mnogi drugi.