latinica  ћирилица
27/07/2021 |  13:01 | Autor: RTRS

Јujić: Gradiška - primjer lokalnim samoupravama u Srpskoj

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Јujić pohalila je danas Gradsku upravu Gradica kada je riječ o unosu podataka u centralnu bazu drugog primjerka matičnih knjiga.
Adžić i Јujić - Foto: RTRS
Adžić i ЈujićFoto: RTRS

Ona je rekla novinarima da je Gradiška jedna od jedinica lokalne samouprave koja je za primjer mnogima u Republici Srpskoj po svom radu i kada je riječ o zaposlenima i gradonačelniku.

- U posljednjih godinu dana za 36 odsto povećana je verifikacija u centralnu bazu - istakla je Јujićeva i naglasila da će matičari u četvrtak, 29. jula, prisustvovati onlajn obuci u okviru projekta "E-bebe", odnosno elektronska prijava novorođenčeta.

Јujićeva je pojasnila da će roditelji prvi rodni list, uvjerenje o državljanstvu i zdravstvenu knjižicu novorođenčeta ubuduće dobijati na kućnu adresu.

Ona je rekla da je današnju posjetu iskoristila da podrži masovnu vakcinaciju u Republici Srpskoj i Gradišci, gdje je posjetila vakcinalni punkt u Kulturnom centru.

- Pozivam sve građane da se vakcinišu i na taj način dokažu da brinu o svome zdravlju i zdravlju drugih - istakla je Јujićeva i dodala da je trenutna epidemiološka situacija u Srpskoj stabilna, ali da se ne zna šta donosi jesen i zbog toga je jako važno da se vakciniše što veći broj građana.

Poziv za vakcinaciju građana protiv virusa kroona uputio je i gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

- Pozivam sve građane da dođu na vakcinaciju i budu odgovorni i prema sebi i prema drugima - rekao je Adžić i dodao da Dom zdravlja Gradiška raspolaže dovoljnim dozama vakcina.

Adžić je naglasio da se mora biti spremno za nove izazove i talase radi očuvanja zdravlja i privredne aktivnosti, što je osnov za napredak, kako Gradiške tako i cijele Republike Srpske.

On je iskazao zadovoljstvo današnjom posjetom Јujićeve, tokom koje je dobio dodatne inFormacije kako unaprijediti rad Gradske uprave i još više biti u funkciji građana i privrednika.

- Naš cilj je da postanemo i elektronska uprava, čemu će, svakako, doprinijeti i projekat "E-bebe" - rekao je Adžić i dodao da će se Gradiška aktivno uključiti u taj projekat, kao i sve druge koji dolaze sa nivoa Vlade Republike Srpske i imaju za cilj unapređenje rada Gradske uprave.