latinica  ћирилица
27/07/2021 |  13:38 ⇒ 13:58 | Autor: RTRS

Odbor za Kosovo i Metohiju na humanitarnom koncertu u Tivtu (FOTO)

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiju Milorad Arlov sinoć na humanitarnom koncertu u Tivtu u organizaciji NVO "Miholjski zbor" i Bratstva srpske pravoslavne omladine "Sveti Pantelejmon" iz Tivta obratio se mnogobrojnoj publici, i grupi Beogradski sindikat poklonio knjigu "Humano srce Srpske" i šal Republike Srpske.
Arlov u Tivtu - Foto: RTRS
Arlov u TivtuFoto: RTRS

- Ponosan sam što mogu i što ste mi dali priliku da se obratim pred ovolikim vaskrskim srpskim narodom u Tivtu i Crnoj Gori. Samo zajedno svi Srbi, ma gdje bili, poklonimo se i učinimo koliko možemo za našu viševjekovnu parolu "Samo Sloga Srbina Spasava", a koju nažalost već osam vijekova nismo uspjeli ostvariti. Naša istorijska parola i zavjet nikog ne vrijeđa, a nas čini snažnim i jedinstvenim. Ako to uradimo bićemo uvijek jedno, a to smo dužni našim slavnim precima, a još više pokolenjima. Ovo nije politika ovo je humanost i vjerovanje u sebe i svoju pripadnost - rekao je Arlov.

Koncert je bio humanitarnog karaktera, a njegov cjelokupni program uveličan velikim brojem izvođača,  Beogradskim sindikatom, Beogradskim pojcima, pjevala je i Snježana Đurišić.

Koncertu je prisutvovalo mnogobrojno sveštenstvo, konzul Srbije u Crnoj Gori, predsjednik opštine Budva i potpredsjednik Tivta i mnogobrojna srpska omladina i publika.