latinica  ћирилица
27/07/2021 |  14:02 ⇒ 14:16 | Autor: RTRS

Borenović odgovorio Nikšiću: Inckova odluka najviše ide u prilog Izetbegoviću i SDA

Nije mi jasna euforija pojedinih političkih lidera u FBiH, koji su tako doživjeli nametanje zakona, a koji je protivan jednom narodu koji dolazi iz jednog dijela BiH, poručio je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, odgovorajući na prozivku Nermina Nikšića.

Prvi čovjek SDP-a je naime opozicionim političarima u Srpskoj poručio da se zna ko je "glavni baja", aludirajući na Milorada Dodika.

- Nikšić je pao pod uticaj baje Bakira Izetbegovića - odgovorio mu je Borenović.

Pa se dotakao nametnutog Inckovog zakona.

 - Ne mogu da razumijem odluku pojedinaca u međunarodnoj zajednici. One su za mene stupidne. Isto tako i opozicija u FBiH ne shvata da ovo što je uradio Incko, najviše u prilog ide Bakiru Izetbegoviću, koji će to vješto koristiti. Šta mislite ko će podnositi krivične prijave za negiranje genocida? Pa naravno Izetbegović i SDA - istakao je Borenović.

Borenović je još jednom ponovio da je sada najpotrebnije srpsko jedinstvo.

- Ovo je naš odgovor da se što hitnije riješi ovo pitanje, da se razriješi pitanje nametnutog zakona. Ovo je veoma bolno za svakoga u ovoj zemlji. Niti jedan narod ne bi nazvao genocidaškim, pa tako ne dozvoljavam da tako nazivaju i Republiku Srpsku. Incko ide u svoju zemlju nakon svega, a ovdje ostavlja haos za koji je isključivo on odgovoran - rekao je Borenović.