latinica  ћирилица
27/07/2021 |  14:45 ⇒ 19:54 | Autor: RTRS

Milica Mandić osvojila zlatnu medalju (FOTO/VIDEO)

Milica Mandić, reprezentativka Srbije u tekvondou preko 67 kolograma, pobjedom nad Dablin Li osvojila je zlatnu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju.
Milica Mandić  (Foto: oks.org.rs) -
Milica Mandić (Foto: oks.org.rs)

Srpska reprezentativka je bila bolja od Korejke u tri runde rezultatom 10:6.

Foto: oks.org.rs

Ovo je Mandićevoj drugo Olimpijsko zlato, prvo je osvojila u Londonu 2012. godine.

Mandić je do finala, gdje je savladala Korejku, došla pobjedama nad: Fejt Ogalo iz Kenije u osminifinalu, Aleksandrom Kovalčuk iz Poljske u četvrtfinalu, i Francuskinjom Alte Loran u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju.

Podsjećamo, ovo je treća medalja za Srbiju, prethodno je Damir Mikec osvojio srebrnu medalju u disciplini zračni pištolj 10 metara i Tijana Bogdanović u tekvondou u kategoriji do 49 kilograma.

Foto: oks.org.rs

Pored Milice Mandić srpski sportisti imali su dobar dan u Tokiju. Strijelci Mikec - Arunović bili su na korak do medalje, osvojili su četvrto mjesto u mješovitom dublu vazdušni pištolj na 10 metara.

Pobjedu su ostvarile i odbojkašice Srbije, koje subile ubjedljive protiv Јapana (3:0), kao i vaterpolisti u okršaju sa Kazahstanom, dok su basketaši grupni dio takmičenja završili sa maksimalnim učinkom od sedam pobjeda, i trijumfom nad Rusijom.

Polufinale na 100 metara slobodnim stilom obezbijedio je i plivač Andrej Barna, koji je imao ukupno 13. vrijeme.