latinica  ћирилица
27/07/2021 |  14:52 ⇒ 15:25 | Autor: RTRS

Savčić: Dogovor sprovesti do kraja

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milimir Savčić istakao je danas na sastanku Organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, da očekuje da će se u potpunosti poštovati dogovor parlamentarnih stranaka u Srpskoj u vezi sa posljednjom odlukom visokog predstavnika.
Savčić - Boračka organizacija - Foto: RTRS
Savčić - Boračka organizacijaFoto: RTRS

- Pozdravljamo dogovor i očekujemo da se sprovede do kraja - izjavio je Savčić.

Istakao je da zahtijevaju da se dogovor stranaka o tome da ne učestvuju u radu Predsjedništva BiH, Savjeta ministara i Parlamentarne skupštine BiH i ne donose nikakve odluke mora do kraja i potpuno realizovati.

- Tim dogovorom i donesenim mjerama na neki način mora se dozvati pameti druga strana u BiH s ciljem da se nađe trajno rješenje - poručio je Savčzć i dodao sa Inckove nametnute izmjene Krivičnog zakona BiH predstavljaju zakon o zaštiti laži o Srebrenici, koji kao takav ne može opstati i imati status "svete krave" ili dogme.

Na sastanku je predstavio nekoliko dokumenata koji osporavaju kvalifikaciju onoga što se desilo u Srebrenici.

Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji je nedavno podnio ostavku, nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca".