latinica  ћирилица
27/07/2021 |  15:15 ⇒ 15:35 | Autor: SRNA

Banjaluka: Omogućen pristupačniji i brži proces vakcinacije

U novootvorenom punktu za vakcinaciju u ambulanti porodične medicine Zalužani danas je planirana vakcinacija 60 lica, a zainteresovane građane pregledala je direktorka banjalučkog Doma zdravlja Nevena Todorović, koja je posjetila ovaj punkt.
Vakcinacija-punkt u Zalužanima - Foto: SRNA
Vakcinacija-punkt u ZalužanimaFoto: SRNA

Todorovićeva je istakla da je Dom zdravlja Banjaluka organizovao punktove za vakcinaciju protiv kovida 19 po seoskim i prigradskim ambulantama porodične medicine kako bi omogućio stanovništvu što pristupačniji i brži proces vakcinacije.

- Stariji pacijenti su mi prenijeli da im je ovakav vid organizacije vakcinisanja u njihovim ambulantama porodične medicine mnogo lakši zbog blizine dolaska na vakcinaciju - navela je Todorovićeva.

Todorovićeva je zamolila građane registrovane u seoskim i prigradskim ambulantama porodične medicine da i ubuduće kontaktiraju svoje timove porodične medicine kako bi najavili svoj termin za vakcinaciju jer će se ovakav način vakcinacije nastaviti i u narednom periodu.

Ona je navela da će se sutra vakcinacija obavljati u ambulantama porodične medicine Srpske Toplice, Krupa na Vrbasu, Bočac, Karanovac, u četvrtak, 28. jula u Motikama i Mišinom Hanu, dok je za petak, 30. jula planirana vakcinacija u Česmi, Vrbanji, Borkovićima i u Bronzanom Majdanu.

Pored postojećeg punkta za vakcinaciju u hali Banjalučkog velesajma, Dom zdravlja je od juče otvorio nove punktove u seoskim i prigradskim ambulantama porodične medicine.

- Јuče se vakcinacija protiv kovida 19 vršila za sve zainteresovane osobe koje su registrovane u ambulantama porodične medicine Dragočaj, Potkozarje, Verići i Piskavica, te je tom prilikom vakcinisano 67 lica - saopšteno je iz banjalučkog Doma zdravlja.

Iz ove zdravstvene ustanove napominju da će i dalje biti otvoren punkt u hali Banjalučkog velesajma tako da će građani imati priliku da se vakcinišu na obje lokacije, u ambulanti porodične medicine u kojoj su registrovani i u hali Banjalučkog velesajma.

Raspored vakcinacije u hali Banjalučkog velesajma biće dostupan na službenoj veb stranici i na Fejsbuku Doma zdravlja u Banjaluci.