latinica  ћирилица
28/07/2021 |  09:32 | Autor: SRNA

Runić: Rebalans budžeta - istorijska šansa za razvoj

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić izjavila je Srni da će odbornici Opštinskog vijeća sutra razmatrati prijedlog rebalansa budžeta od više od osam miliona KM, koji predstavlja istorijsku šansu za razvoj Drvara.
Načelnca opštine Drvar Dušica Runić - Foto: SRNA
Načelnca opštine Drvar Dušica RunićFoto: SRNA

- Prvobitno planirani budžet je udvostručen zahvaljujući saradnji opštine Drvar, te vlada Srbije i Republike Srpske dogovorenoj na sastanku koji je na prijedlog srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika održan sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Kozarskoj Dubici u maju - rekla je Runićeva.

Runićeva je naglasila da su u planu brojni značajni projekti koji će opštinskom budžetu donijeti dugoročnu finansijsku sigurnost, a lokalnom stanovništvu omogućiti kvalitetnije uslove za život.

- Planirano je da se započne rekonstrukcija pijace, te da se nakon formiranja centra za socijalni rad počne rekonstrukcija i opremanje staračkog doma u zgradi koja je u vlasništvu opštine Drvar - navela je ona.

Prema njenim riječima, planirana je i rekonstrukcija krovova na 10 stambenih zgrada, čime će biti ispunjeni zahtjevi mnogobrojnih građana.

Runićeva je rekla da je u rebalansu budžeta planiran nastavak finansijske konsolidacije opštinskog budžeta i javnih ustanova, kao i jačanje lokalnih preduzeća nabavkom potrebne opreme.

- Nadam se da će odbornici prepoznati značaj ovakvog prijedloga rebalansa, da će ga jednoglasno podržati za dobrobit svih nas, da bismo jedinstveni gradili bolju budućnost za našu djecu - istakla je Runićeva.