latinica  ћирилица
28/07/2021 |  11:45 ⇒ 11:45 | Autor: SRNA

Vulić: Visoki predstavnik kao veliki brat za bošnjačke političke predstavnike

Poslanik SNSD-a Sanja Vulić izjavila je Srni da su politički predstavnici bošnjačkog naroda sposobni samo za obraćanje visokom predstavniku kao velikom bratu koji treba da ispunjava njihove želje usmjerene samo protiv Srba i Republike Srpske.
Sanja Vulić (Foto: Srpskainfo) -
Sanja Vulić (Foto: Srpskainfo)

- Sve inicijative koje dolaze iz političkog Sarajeva jasno pokazuju povezanost visokog predstavnika sa trenutnim stanjem u BiH, pa tako i najnovija predsjednika SDP-a Nermina Nikšića koji traži od Valentina Incka da uskrati primanja svim zvaničnicima koji učestvuju u, kako on kaže, blokadi zajedničkih institucija - istakla je Vulićeva.

Ona je poručila Nikšiću i svima koji misle kao i on da srpske zvaničnike ne mogu ucijeniti bilo čim, pa tako ni platama.

- Za sve dokone informacija da je u Budžetu BiH za 2020. godinu 780 miliona KM izdvojeno samo od Uprave za indirektno oporezivanje, dok su neporeski prihodi bili oko 150 miliona KM, za šta su zaslužni građani Republike Srpske isto kao i građani FBiH i Brčko Distrikta, a plate nam ne isplaćuje ni Nikšić, ni Incko, niti bilo ko od bošnjačkih političkih predstavnika - poručila je Vulićeva