latinica  ћирилица
28/07/2021 |  13:26 ⇒ 15:39 | Autor: RTRS

Od četvrtka prijave za vakcinaciju u UKC Srpske

Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske počinje sa vakcinacijom prvenstveno hroničnih pacijenata koji dolaze na ambulantne preglede, hospitalizovanih pacijenata i njihovih porodica, njihove pratnje, kao i svih zainteresovanih građana, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.
UKC Republike Srpske (foto:mojahercegovina) -
UKC Republike Srpske (foto:mojahercegovina)

Vakcinacija će se, kao i do sada, obavljati na vakcinalnom punktu Urgentnog centra (zgrada Centralnog medicinskog bloka - ulaz od zgrade Ginekologije).

Svi zainteresovani moći će da dobiju neophodne informacije i da se prijave za vakcinaciju od sutra na broj telefona 051-343-030 svaki radni dan u periodu od 9.00 do 12.00 časova, navodi se u saopštenju.

- S obzirom na činjenicu da je UKC Srpske najveća zdravstvena ustanova koja zbrinjava najveći broj pacijenata u Republici Srpskoj, a ujedno i najteže pacijente, odlučeno je da se proširi obuhvat programa vakcinacije protiv virusa korona - navode iz ove zdravstvene ustanove.

Proces imunizacije protiv Kovida-19 u najvećoj zdravstvenoj ustanovi Republike Srpske počeo je 12. februara ove godine kada je generalni direktor UKC Republike Vlado Đajić prvi u BiH primio vakcinu.

Od tada su konstantno vakcinisani zaposleni i penzioneri UKC Srpske.