latinica  ћирилица
28/07/2021 |  14:02 ⇒ 14:07 | Autor: RTRS

"Podrška borbi protiv korupcije"

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, u čijoj resornoj nadležnosti je i Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost, podržava rad Ministarstva unutrašnjih poslova i Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Banjaluka, u vezi sa jučerašnjim događajima u ovom fondu.
Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju (foto: ilustracija) - Foto: RTRS
Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju (foto: ilustracija)Foto: RTRS

U saopštenju se ističe da Ministarstvo podržava svaku aktivnost u borbi protiv korupcije i nezakonitog ponašanja u institucijama i u društvu generalno, i smatra da u toj borbi ne smije biti zaštićenih.

- Istovremeno, osuđujemo plasiranje neistinitih, neprovjerenih i zlonamjernih informacija od strane pojedinih medija, s ciljem dezavuisanja i institucija i pojedinaca. Takvima poručujemo da ministarka Srebrenka Golić niti je nervozna, niti je u panici zbog hapšenja bivšeg zaposlenika Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske jer jednostavno ni jednog razloga za nervozu i paniku nema, niti će ih imati - dodaje se u saopštenju.

Podsjećamo, policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske juče u poslijepodnevnim časovima lišili su slobode tri lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela trgovina uticajem, zloupotreba službenog položaja i iznuda.