latinica  ћирилица
28/07/2021 |  14:34 ⇒ 17:12 | Autor: SRNA

Mladi sportisti iz Srpske na kampu "Srbija te zove" (FOTO)

Oko 70 mladih sportista iz Republike Srpske boravi u Beogradu gdje učestvuju na kampu "Srbija te zove" u okviru kojeg imaju priliku da treniraju fudbal, odbojku, košarku, rukomet i tenis sa istaknutim sportskim stručnjacima, saopšteno je iz Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske.
Kamp "Srbija te zove" - Foto: SRNA
Kamp "Srbija te zove"Foto: SRNA

Kamp je besplatan za sve učesnike, a odlazak mladih sportista iz Republike Srpske omogućilo je Ministarstvo porodice, omladine i sporta.

Resorna ministarka Sonja Davidović izjavila da je izuzetno važno da sportisti imaju priliku da učestvuju u kampovima poput ovog, te da uče od velikih sportista, razmjenjuju iskustva sa vršnjacima i napreduju.

- Namjera nam je da kroz ovakve projekte omogućimo našim mladim sportistima da se dodatno usavršavaju, da pomjeraju svoje granice, rade sa vrhunskim stručnjacima i u nekoj bliskoj budućnosti ponesu reprezentativni dres i ostvaruju uspjehe - kaže Davidovićeva.

Ona je istakla da Ministarstvo porodice, omladine i sporta vodi računa o domaćim sportistima sa posebnim akcentom na mlade talente i da se trudi da im stvori što bolje uslove za trenažne procese, da se poboljša infrastruktura ali i da im omogući kroz saradnju sa Srbijom i ovakve projekte da napreduju i profesionalno se razvijaju.

Petnaestogodišnja Marija Vulić iz Ženskog košarkaškog kluba "Orlovi" Banjaluka, kaže da joj mnogo znači što je pozvana na kamp na kojima su kvalitetni treninzi iz kojih se dosta može naučiti.

- Zadovoljna sam sa trenerima, a najdraže mi je što sam ovdje imala priliku da upoznam dosta djece iz različitih krajeva svijeta - rekla je Vulićeva.

Kamp "Srbija te zove" (Foto. SRNA)

Kamp "Srbija te zove" okupio je više od 200 djece uzrasta od 12 do 15 godina iz različitih zemalja svijeta koji imaju priliku da rade sa istaknutim sportskim imenima poput Milana Gurovića, Željka Tanaskovića, Bogdana Obradovića i drugim.

Iz resornog ministarstva navode da je odlazak sportista iz Republike Srpske ostvaren u saradnji sa Odbojkaškim savezom Srpske, čiji predsjednik Milutin Popović, ističe da je ponosan na uspješnu sportsku saradnju sa Srbijom, a da je ovaj kamp još jedna uspješna sportska priča.

Mlade sportiste, učesnike kampa juče je primio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je posebna prilika i posebna čast da ih upozna sa Srbijom i Beogradom i da im kaže da je Srbija njihova otadžbina i da će to uvijek da bude.

Kamp "Srbija te zove" traje do 31. jula.