latinica  ћирилица
28/07/2021 |  14:40 ⇒ 14:44 | Autor: RTRS

Đokić: Privredni razvoj - preduslov stabilnosti

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je danas da je Privredna komora Srpske za Vladu najvažniji partner, a privredni razvoj Srpske preduslov njene stabilnosti.
Privredna komora - Foto: RTRS
Privredna komoraFoto: RTRS

Đokić je rekao da Vlada Republike Srpske uvažava partnerstvo i sa drugima sa kojima ima aktivan dijalog po privrednim pitanjima, ali da Komora ima specifičnu vrijednost.

- Zahvaljujući saradnji, privreda Republike Srpske je u stalnom razvoju. Rezultati koji se ostvaruju u privredi Republike Srpske nisu zanemarivi i pored niza ograničenja i problema koje imamo i negativnog uticaja korona virusa na poslovanje privrede i industrije - istakao je Đokić.

On je rekao da je na sastanku dogovoreno da resorno ministarstvo i Privredna komora Republike Srpske nastave zajedno da djeluju na prezentaciji privrednih potencijala Srpske i razvijanju interesa kod potencijalnih domaćih i stranih investitora, te da će zajednički nastupati prilikom nekih značajnih posjeta pojedinim zemljama regiona.

Đokić je rekao da je oblast snabdijevanja električnom energijom veoma značajna za privrednike i industriju u Republici Srpskoj.

- Privredni razvoj Republike Srpske je preduslov stabilnosti Republike Srpske. Sva druga priča kako će tu stabilnost na neki drugi način osigurati za mene nije realna. Јedino je realna da u realnom životu radimo i pravimo rezultate - zaključio je Đokić.

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić rekao je novinarima da je na sastanku bilo govora o proizvodnji električnih automobila i zakonskih rješenja koja prate tu oblast u Republici Srpskoj.

On je rekao da je bilo govora o predstojećoj izradi podzakonskih akata koji proističu iz Zakona o gasu.

Ćorić je rekao da ga je Đokić detaljno informisao o kretanjima u oblasti energetike, izgradnji novih energetskih objekata u Republici Srpskoj.