latinica  ћирилица
28/07/2021 |  15:23 ⇒ 15:26 | Autor: SRNA

Mahmutović koristio službeno vozilo i prijetio policiji

Zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Dževad Mahmutović bez ičijeg znanja i pitanja koristio je službeni automobil u privatne svrhe, putujući sa porodicom, a pri tom ne poštujući saobraćajne propise i zakone.
Dževad Mahmutović (foto:mhrr.gov.ba) -
Dževad Mahmutović (foto:mhrr.gov.ba)

Mahmutovića je tokom proteklog vikenda u rutinskoj kontroli učesnika u saobraćaju u opštini Šekovići zaustavila policija Republike Srpske, dok je upravljao službenim automobilom ford mondeo.

U automobilu su se nalazila i njegova supruga i dvoje maloljetne djece.

Prilikom kontrole policajci su uočili da djeca, koja su sjedila na zadnjem sjedištu, ne koriste sigurnosne sjedalice za vozilo, te su Mahmutovića upozorili da su sjedalice obavezne i da je počinio saobraćajni prekršaj, te da su za nepoštovanje ovih zakonskih odredbi predviđene novčane kazne.

U skladu sa zakonskim propisima policija je napisala kaznu, zbog čega je Mahmutović prema policajcima postao izuzetno drzak i neljubazan uz pitanje da li oni znaju ko je on. Čak im je i prijetio da će se, kako je, rekao ponovo sresti.

Policajci su profesionalno i službeno odreagovali na prijetnje i uvredljivo ponašanje i upozorili ga da se zakon mora poštovati i da je za sve isti.

- Očigledno zamjenik Mahmutović misli da je iznad zakona i da ne treba da ga poštuje čim se prema službenim licima ponaša bahato i bezobrazno. Policija Republike Srpske je u službi svih građana i profesionalno i savjesno obavlja svoj posao - rekao je Srnin izvor.

U Ministarstvi za ljudska prava i izbjeglice Srni su rekli da za taj period Mahmutović nije tražio putne naloge, niti je bila najavljena upotreba službenog vozila ovog ministarstva.

Prema istom izvoru, Mahmutović svakog vikenda, na račun budžetskih korisnika, službenim vozilom putuje u Tuzlu gdje mu živi porodica.