latinica  ћирилица
28/07/2021 |  17:05 | Autor: RTRS

Lukić od 28. juna nije zaposlen u Fondu za zaštitu životne sredine

Povodom jučerašnje akcije Ministarstva unutrašnjih poslova u kojoj su privedene tri osobe u Banjaluci, Fond za zaštitu životne sredine Republike Srpske stavio je na raspolaganje MUP-u i Tužilaštvu Srpske svu traženu dokumentaciju i očekuje objektivnu istragu koja će utvrditi postoje li elementi koji u sebi nose obilježja krivičnog djela.
Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske - Foto: Screenshot
Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike SrpskeFoto: Screenshot

Iz Fonda navode da je Nebojša Lukić, koji je juče lišen slobode, bio zaposlen u Fondu na mjestu rukovodioca sektora za implementaciju projekata, a radni odnos je prekinuo sporazumnim raskidom 28. juna zbog prelaska na drugo radno mjesto.

- Ne želeći da se upuštamo u komentarisanje aktivnosti policije i tužilaštva, iznenađeni smo privođenjem našeg donedavnog radnog kolege Nebojše Lukića, imajući u vidu njegove dosadašnje izuzetne rezultate u poslovanja i profesionalnost u radu i želimo da vjerujemo da nije načinio djela koja mu se, kako se prenosi u javnosti, stavljaju na teret - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da Fond za zaštitu životne sredine do sada nije koristio novčana sredstva iz evropskih fondova, kako su prenijeli pojedini mediji.

- Zahvaljujući profesionalnom odnosu i izuzetnim poslovnim rezultatima Fonda u oblast zaštite životne sredine i energetske efikasnosti, u Republici Srpskoj realizovano mnogo projekata koji su unaprijedili stanje u ovim oblastima i dali značajan doprinos razvoju mnogih privrednih subjekata, očuvanju i otvaranju novih radnih mjesta kao i stvaranja boljih uslova za život građana i boljeg poslovnog ambijenta - naveli su iz Fonda.