latinica  ћирилица
28/07/2021 |  17:54 ⇒ 21:46 | Autor: TANЈUG

Vučić: Ko misli da odluke mogu da se nameću, ne čini dobro nikome

Onaj ko je mislio da odluke mogu da se oktroišu ili nameću, i da budu usmjerene protiv interesa jednog naroda, čini se da nije dobro donio ni jednom od naroda u BiH, kako god to nekome izgledalo, poručio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.
Aleksandar Vučić (Foto: Predsjedništvo Srbije/Dimitrije Gol) -
Aleksandar Vučić (Foto: Predsjedništvo Srbije/Dimitrije Gol)

Vučić je u Skoplju, na pitanje u vezi sa situacijom u BiH i Republici Srpskoj, a povodom zaoštravanja situacije između Sarajeva i Banjaluke nakon odluke odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka o zabrani negiranja genocida i da li je tim povodom danas razgovarao sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, rekao da danas nije razgovarao sa njim, ali jeste sinoć, te ponovio da će sa predstavnicima Republike Srpske razgovarati u Beogradu, 4. avgusta.

- Nisam se čuo danas sa Dodikom. Јuče smo razgovarali, ali ćemo se vidjeti 4. avgusta, primićemo rukovodstvo Republike Srpske u Beogradu, prije obilježavanja godišnjice "Oluje" u Busijama - rekao je Vučić i dodao:

- Razgovaraćemo i nadam se da će ljudi u BiH i Republici Srpskoj naći racionalan način da prevaziđu trenutne probleme, vjerujem u to. Da sačuvamo mir.