latinica  ћирилица
28/07/2021 |  23:20 | Autor: SRNA

Mandić: Rezolucijom o Srebrenici pokrenuto antisrpsko kolo

Јedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je večeras da je rezolucijom o Srebrenici u Skupštini Crne Gore pokrenuto antisrpsko kolo.
Andrija Mandić (Foto: N1) -
Andrija Mandić (Foto: N1)

Na akademiji u selu Velika povodom godišnjice zločina koji su počinili pripadnici divizije Princ Eugen i Skenderbeg 1944. godine kada su u jednom danu ubili više od 600 mještana djece, žena i stariji osoba, Mandić je optužio skupštinsku većinu da se umiješala i nanijela bol braći i stradalnicima zapadno od Drine, umjesto da se bave stradanjima u Velici i Pivi.

- Antisrpsko kolo je Rezolucijom o Srebrenici u Skupštini Crne Gore krenulo odavde. Da li je iko mogao danas zamisliti da će se to desiti - istakao je Mandić.

Prema njegovim riječima, donošenjem takve rezolucije napravljen je veliki problem Srbima u Republici Srpskoj i Srbiji.

On je rekao da je na akademiji u Velici večeras bio i načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić koji je došao u Podgoricu da preda zahtjev Skupštini Crne Gore da se "poništi nesrećna Rezolucija o Srebrenici i da se skine sramota sa obraza Crne Gore".

Mandić je istakao da je Rankić došao da u ime živih Srba iz Podrinja traži pravdu za 3.267 ubijenih sunarodnika iz Srebrenice i Bratunca koji su zvjerski pobijeni 1992. i 1993. godine na tom području.