latinica  ћирилица
29/07/2021 |  07:47 | Autor: SRNA

Redovno odvijanje saobraćaja

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija redovno, a vozačima se preporučuje da zbog visoke temperature vazduha na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim časovima.
Stanje na putevima - Foto: RTRS
Stanje na putevimaFoto: RTRS

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici regionalnog puta Tedin Han - granica Republike Srpske /Križ/ zbog rekonstrukcije, te na dionici magistralnog puta Kotor Varoš - Obodnik zbog izgradnje male hidroelektrane.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova u tunelima "Čemerno", na dionici magistralnog puta Brod na Drini dva - Vrba, "Čeljigovići" na dionici magistralnog puta Lapišnica-Ljubogošta, te Stambulčić na dionici Pale-Podgrab.

Zbog rekonstrukcije dionice regionalnog puta Јezero-Šipovo, saobraćaj će se povremeno obustavljati od 7.00 do 17.00 časova, po potrebi, u trajanju do jedan čas.

Zbog radova, izmijenjen je režim saobraćaja i postavljena je privremena saobraćajna siginalizacija na dionici magistralnog puta Derventa-Derventa /Žirovina/, u dužini od 1,55 kilometara, kao i na magistralnom putu Milići - Vlasenica - Han Pijesak i dionica Vlasenica-Tišča.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina, zbog sanacije klizišta, te na dionici Crna Rijeka - granica Republike Srpske /Ugar/, zbog radova u tunelu "Ugar".

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na spoju navedenog magistralnog puta i prilaznog puta prema petlji Rudanka, na auto-putu "9. januar".

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini - granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac-Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici magistralnog puta na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici Druge Sarajevske brigade – Krupac /Ravnogorska ulica/, od 8.15 do 15.00 časova dolazi do povremenih obustava saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, mjesto Klakar Donji, od 8.00 do 15.00 časova radnim danima, dolazi do obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, 8.15 do 15.05 časova radnim danima, dolazi do povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja. Obustava saobraćaja neće se izvoditi vikendom i državnim praznicima.

Na dionici regionalnog puta Čajniče-Miljeno u mjestu Luke, zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija oteženo, jednom saobraćajnom trakom.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona preko nadvožnjaka u Trnu na dionici magistralnog puta Klašnice dva - Šargovac jer nakon oštećenja nastalih mehaničim udarima nema dozvoljenu nosivost.

Zbog radova na mostu na dionici auto-puta "A-1" Sarajevo sjever - Podlugovi, saobraćaj se odvija dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku je rekonstrukcija silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, na auto-putu "A-1", zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi u tunelu "Crnaja" na putu Konjic-Јablanica zbog čega se od 20.00 do 5.00 časova saobraćaj odvija jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu "Čaklovići" na putu Tuzla-Kalesija, na dionici Simin Han - Caparde, gdje se saobraćaj od 22.00 do 6.00 časova obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Granični prelazi Gabela - Gabela Polje, Kozarska Dubica - Hrvatska Dubica, Vaganj - Bili Brig, Hadžin Potok-Bogovolja, Orahov Do - Slano i Duži–Imotica u naredna tri mjeseca su otvoreni kao međunarodni granični prelazi.