latinica  ћирилица
29/07/2021 |  10:58 ⇒ 20:02 | Autor: RTRS

Vlada dala saglasnost za izmjene Krivičnog zakonika i Prijedlog zakona; Sjednica NSRS u 12.00 (VIDEO)

Vlada Srpske utvrdila je danas Mišljenje na Prijedlog zakona o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske, po hitnom postupku.
Vlada Republike Srpske (foto: twitter.com/Vlada_Srpske) - Foto: RTRS
Vlada Republike Srpske (foto: twitter.com/Vlada_Srpske)Foto: RTRS

- Vlada Republike Srpske smatra da je Prijedlog zakona o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske, usaglašen sa Ustavom, pravnim sistemom Republike Srpske i Pravilima za izradu zakona i drugih propisa Republike Srpske, te da se isti može uputiti u dalju proceduru - navodi se u saopštenju Biroa za odnose sa javnošću Vlade Srpske.

U saopštenju se navodi da je Vlada Republike Srpske danas utvrdila i Mišljenje na Prijedlog zakona o neprimjenjivanju Odluke visokog predstavnika kojom se donosi Zakon o dopuni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, po hitnom postupku.

- Vlada Republike Srpske smatra da je Prijedlog zakona o neprimjenjivanju Odluke visokog predstavnika kojom se donosi Zakon o dopuni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, usaglašen sa Ustavom, pravnim sistemom Republike Srpske i Pravilima za izradu zakona i drugih propisa Republike Srpske, te da se isti može uputiti u dalju proceduru - istaknuto je u saopštenju.

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o izmjenama Krivičnog zakonika i Prijedlogu zakona o neprimjenjivanju odluke visokog predstavnika biće održana sutra sa početkom u 12.00 časova.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će na posebnoj sjednici biti manifestovan politički sklad i potpuno jedinstvo o važnom pitanju koje je nametnuto Republici Srpskoj.

Prije početka sjednice, lideri parlamentarnih stranaka još jednom će sjesti za zajednički sto, a na stolu će biti i ostavka srpskog člana Predsjedništva BiH, ali pod jednim uslovom - da se ne bira novi član iz srpskog naroda.