latinica  ћирилица
29/07/2021 |  11:39 ⇒ 11:41 | Autor: RTRS

Adiko banka Banjaluka ostvarila dobit od 4,47 miliona KM

Adiko banka Banjaluka u prvom polugodištu 2021. godine ostvarila je dobit od 4,47 miliona KM, što je porast za 108 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz ove banke.
Adiko banka - Foto: RTRS
Adiko bankaFoto: RTRS

Čak i u poređenju sa periodom prije virusa korona, u prvoj polovini 2019. godine, banka je povećala dobit za 46 odsto, navodi se u saopštenju.

- Ovakav rezultat jasno pokazuje značajan doprinos i stabilnu poziciju Adiko banke Banjaluka na finansijskom tržištu Republike Srpske - poručuju iz Adiko banke Banjaluka.

Na polju bankarstva sa stanovništvom i malim i srednjim preduzećima, banka nudi proizvode i usluge zasnovane na rezultatima ispitivanja tržišta, fokusirajući se na potrebe klijenata i malih i srednjih preduzeća.

- Naši klijenti su prepoznali prednosti jasnog, jednostavnog i direktnog bankarstva koje nudi Adiko banka Banjaluka - istakli su iz Adiko banke Banjaluka.

Neto prihod od kamata i naknada porastao je za 6,3 odsto u odnosu na isti period 2020., a za 12,5 godine u odnosu na prvu polovinu 2019. godine, navodi se u saopštenju.

- Ponosan sam na svakog zaposlenog koji je svojim kontinuiranim zalaganjem doprinio ovim odličnim rezultatima. Zajedno smo postigli ovaj rezultat ostajući potpuno posvećeni potrebama naših klijenata - istakao je predsjednik Uprave Adiko banke Banjaluka Srđan Kondić.

Prateći i implementirajući savremene funkcionalnosti u digitalnom bankarstvu, uz fokus na pojednostavljenje procesa, Adiko banka Banjaluka ostaje pouzdan partner građanima i privrednim subjektima Republike Srpske i Brčko Distrikta, navodi se u saopštenju.

- Digitalizacijom poslovanja i komunikacije sa klijentima ispunjavamo njihove svakodnevne potrebe i predano nastavljamo da jačamo čvrstu poziciju Adiko banke Banjaluka na finansijskom tržištu i u budućem periodu - zaključio je Kondić.

Poseban fokus Adiko banke Banjaluka u narednom periodu i dalje će da bude poslovanje sa stanovništvom i malim i srednjim preduzećima, poboljšanje cjelokupne usluge, te brzina realizacije usluga i digitalnih mogućnosti banke.