latinica  ћирилица
29/07/2021 |  11:44 ⇒ 18:13 | Autor: RTRS

Otvorena manifestacija Zlatne ruke Potkozarja (VIDEO)

U Prijedoru je otvorena manifestacija Zlatne ruke Potkozarja. Ove godine, okupila je više od 20 učesnika. Organizator manifestacije je Turistička organizacija grada Prijedora uz podršku Gradske uprave.
Manifestacija Zlatne ruke Potkozarja - Foto: RTRS
Manifestacija Zlatne ruke PotkozarjaFoto: RTRS

Za učesnike manifestacije, ovo je prilika za promociju njihovog rada, podsjećanje na tradiciju našeg naroda, ali i njeno očuvanje da bi se prenijela na mlađe generacije.

- Imamo dosta izvornih ručnih radova, stare preko 100 godina, koje su radile naše majke, bake ali ima i ovih koje smo mi preuzeli od njih i naučili da radimo - istakla je TЈadranka Mijić predsjednica Kola srpskih sestara  iz Prijedora.

Pored etno sadržaja, bila je ovo i prilika za promociju domaćih proizvoda, poput prirodnih sokova.

- Ovaj vid promocije je za svaku pohvalu, tako da mi čisto nudimo naše sokove da ljudi probaju, da dođu da se upoznaju - naveo je Radivoj Vujković iz Poljoprivredne zadruge "Kooperativa Prijedor".

Ove godine manifestacija je osim izlagača iz Prijedora, okupila i učesnike iz Novog Grada, Oštre Luke, Kozarske Dubice, Gradiše, Srpca i Banjaluke.

- Osim samo izložbeno – prodajnog karaktera biće i takmičarski karakter za posjetioce koji će moći da glasaju za najljepši uređen štand - istakla je Amira Ganić direktorka Turističke organizacije grada Prijedora.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović naveo je da Prijedor zajedno sa turističkom manifestacijom podržava ovakve projekte.

- Nastavićemo da održavamo tradiciju i ovim ljudima koji su zaista smogli snage da rade nešto kod svojih kuća, pomognemo na najbolji mogući način - dodao je on.

U kulturno umjetničkom dijelu manifestacije, nastupilo je Srpsko kulturno umjetničko društvo "Doktor Mladen Stojanović" i Kulturno umjetničko društvo "Kozarac", dok će na zatvaranju, sutra , nastupiti Tamburaši društva Milan Egić iz Brezičana i Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor.