latinica  ћирилица
29/07/2021 |  14:01 ⇒ 19:39 | Autor: RTRS

Dodik: Prijava protiv novinara napad na Srbe (VIDEO)

Krivična prijava koju je predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Ćamil Duraković podnio protiv novinara RTRS-a Branimira Đuričića zbog, kako je naveo, poricanja genocida u Srebrenici, generalno predstavlja napad na Srbe i sve institucije na prostoru Srpske, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.
Duraković podnio prijavu protiv Đuričića - Foto: Screenshot
Duraković podnio prijavu protiv ĐuričićaFoto: Screenshot

Dodik kaže da iza ovakvih prijava stoji namjera da se novinarima zabrani da misle, govore i informišu javnost.

 - Šta reći, imate situaciju da Ćamil Duraković, predstavnik muslimana, prijavljuje Srbina, jer misli da on krši neki zakon koji je teško dokazati. Biće interesantno gledati kako je moguće da tužioci i sudije mogu da prihvate na ovaj način nametnutu neku pravnu odredbu, a da sami znaju da toga nema - kaže Dodik.

Dodik smatra da je rješenje da se svi sami prijave Tužilaštvu.

- Јa sam to sinoć uradio da me ne bi prijavljivali muslimani - rekao je Dodik.

Govoreći o mogućim posljedicama po građane Republike Srpske, Dodik je rekao da će u svim policijskim stanicima biti uspostavljeni brojevi koje će građani moći da pozovu i prijave ukoliko imaju probleme u vezi sa ovim pitanjem, te da će policija biti spremna da zaštiti svakog rađanina Srpske.

- Ukoliko bude bilo aktivnosti SIPA po tom pitanju, naša sljedeća odluka biće da će se oni protjerati iz Republike Srspke i neće moći ovdje da institucionalno djeluju - istakao je Dodik.