latinica  ћирилица
29/07/2021 |  14:53 ⇒ 18:12 | Autor: RTRS

Foča: Inicijativa za uvođenje zubnih ambulanti u škole (VIDEO)

Otvaranjem stomatoloških ambulanti u dvije osnovne škole i Srednjoškoloskom centru u Foči, unaprijediće se prevencija zdravlja usta i zuba kod djece i mladih i stvoriti mogućnost za zapošljavanje stomatologa – saglasni u školama i Opštini Foča.
Specijalistički centar za stomatologiju u Foči (Foto: mef.ues.rs.ba) -
Specijalistički centar za stomatologiju u Foči (Foto: mef.ues.rs.ba)

Јedan od prioriteta je i veće uključivanje mladih u bavljenje sportom među kojim je i atletika.

U dvije osnovne škole i Srednjoškolskom centru zainteresovani su da obezbijede prostor u kojem bi trebalo da rade stomatološke ambulante. Za stalno staranje o zdravlju usta i zuba kod školaraca, ovo je bila i jedna od inicijativa i odbornika. U Opštini Foča saglasni da treba iznaći prostor i opremu za rad ambulanti.

- Neke od škola imaju prostor. Mi konkretno nemamo. Imamo problema s prostorom zbog produženog boravka djece. Međutim u dogovoru s opštinom mogli bismo pronaći neko rješenje - smatra Јelena Čančar direktorka OŠ "Sveti Sava" Foča.

Milan Vukadinović načelnik opštine Foča istakao je da će se ići sa ovom inicijativom prema Ministarstvu da bi se vidjelo štaa je to što Ministarstvo može da ponudi.

- Opština Foča će iznaći mogućnost da adaptira te prostore - dodao je on.

S direktorima škola, Atletskim klubom, dogovoren je i termin za održavanje Noćnih trka koje su predviđene za 4.septembar.