latinica  ћирилица
29/07/2021 |  15:07 ⇒ 18:45 | Autor: SRNA

Cvijanović: Evropske integracije - strateško opredjeljenje Srpske

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da su evropske integracije i regionalna saradnja strateško opredjeljenje institucija Republike Srpske.
Cvijanović-Šinkovski - Foto: RTRS
Cvijanović-ŠinkovskiFoto: RTRS

Na sastanku sa državnim sekretarom u Ministarstvu spoljnih poslova Poljske Šimonom Šinkovskim, održanim u Banjaluci, predsjednica Srpske je istakla da su iskustva i podrška Poljske i njenih eksperata na tom putu veoma dragocjena i korisna za Republiku Srpsku.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, procesu evropskih integracija, jačanju regionalne saradnje, kao i o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, saopšteno je iz Kabineta predsjednice Republike Srpske.

Ocijenjeno je da su dosadašnji odnosi Srpske i Poljske veoma dobri, da postoje brojni primjeri konkretne saradnje sa nekoliko poljskih vojvodstava u različitim oblastima, te da ima još dosta prostora za njeno proširenje.

Predsjednica Srpske je izrazila uvjerenje da će saradnja sa Poljskom i njenim regijama u narednom periodu biti dodatno osnažena, a kao primjer dobre prakse navela je partnerstvo između opštine Prnjavor i Boleslavca.

Ovom prilikom predsjednica je zahvalila za vrijednu medicinsku pomoć koju je Poljska pružila Republici Srpskoj u borbi sa korona virusom, te ocijenila da je taj čin solidarnosti još jedan dokaz prijateljstva.

Sastanku su prisustvovali ambasador Poljske u BiH Јaroslav Lindenber i ambasadorka BiH u Poljskoj Koviljka Špirić.