latinica  ћирилица
29/07/2021 |  18:41 ⇒ 18:46 | Autor: SRNA

Seminar o sprovođenju razvojnih projekata

Razvojna agencija Republike Srpske organizuje od 27. do 30. jula u Trebinju seminar "Instrumenti za identifikaciju, pripremu i sprovođenje razvojnih projekata" namijenjen polaznicima sa područja tog grada i opštine Bileća.
Razvojna agencija Republike Srpske (foto: facebook.com/agencijarars) -
Razvojna agencija Republike Srpske (foto: facebook.com/agencijarars)

Cilj je obuka zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave i lokalnim
razvojnim agencijama, institucijama, javnim preduzećima i nevladinim organizacijama koji se bave ekonomskim razvojem u oblasti identifikacije, pripreme i sprovođenja razvojnih projekata, kao i osnovama procedura javnih nabavki po smjernicama koje zahtijevaju međunarodne institucije.

Seminar pruža mogućnost da se kroz rad u grupama pripreme projektni prijedlozi prema pristupu logičke matrice koja predstavlja najrasprostranjeniju metodu koju primjenjuju međunarodne donatorske institucije, ali i sve veći broj domaćih institucija.

- Nakon obuke, jedinice lokalne samouprave i institucije dobijaju osposobljen kadar, koji u skladu sa potrebama može, samostalno /ili u projektnom timu/, da identifikuje i razvija projektne prijedloge prema fondovima EU i drugim donatorima u BiH - saopštila je Razvojna agencija.

Ova agencija do sada je organizovala 22 obuke koje je uspješno završilo 388 polaznika iz 51 jedinice lokalne samouprave u Republici Srpskoj.

Izjave za medije planirane su za sutra u 10.30 časova u Јavnoj ustanovi "Dom
mladih" Trebinje.