latinica  ћирилица
29/07/2021 |  19:21 ⇒ 20:11 | Autor: RTRS

Trebinjci u redovima pred vakcinalnim punktom (VIDEO)

Intenzivira se vakcinacija stanovništva u Srpskoj, a zdravstvene ustanove za sve zainteresovane građane nude po nekoliko vrsta vakcina.
Vakcinacija - Foto: RTRS
VakcinacijaFoto: RTRS

U Trebinju je veliko interesovanje građana za vakcinaciju, pa se danas čekalo u redovima na punktu u sportskoj dvorani. Vakcinisani su građani koji su bili prijavljeni posredstvom službe porodične medicine, i to vakcinama Sputnjik i Sinofarm. Istovremeno, Dom zdravlja je organizovao "dan otvorenih vrata" za vakcinu Sinovak, pa su se ovom vakcinom bez prethodne najave mogli vakcinisati svi zainteresovani građani.

Načelnica službe porodične medicine DZ Trebinje Tatjana Bošnjak rekla je da su sada u mogućnosti da vakcinišu najširu populaciju, kako radno sposobno stanovništvo, tako i mlađe.

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske od danas je otvorio liniju 051/343-030 za prijavljivanje građana za vakcinaciju. Biće omogućeno i pacijentima koji su trenutno na bolničkom liječenju da se vakcinišu tokom boravka u bolnici.

U Istočnom Sarajevu je počela revakcinacija građana koji su primili prvu dozu vakcine Sputnjik u maju, kao i vakcinacija Sinofarmom i Astra Zenekom. Vakcinalni punkt u Osnovnoj školi "Sveti Sava" otvoren je bez zakazivanja danas i sutra.

Iz epidemioloških službi pozivaju sve građane koji su se vakcinisali u Srbiji ili nekoj drugoj zemlji, da se takođe prijave u nadležne zdravstvene ustanove radi preciznog evidentiranja i uvida u tok imunizacije.