latinica  ћирилица
30/07/2021 |  06:55 ⇒ 19:33 | Autor: RTRS

U Banjaluci posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o izmjenama Krivičnog zakonika i Prijedlogu zakona o neprimjenjivanju odluke visokog predstavnika biće održana danas s početkom u 12.00 časova.
Narodna skupština Republike Srpske - Foto: RTRS
Narodna skupština Republike SrpskeFoto: RTRS

Sjednica je zatvorena za javnost.

Za Republiku Srpsku, danas je veoma važan dan jer će na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske biti manifestovano nacionalno jedinstvo i politički sklad u Srpskoj, poručio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

On je istakao da je spreman da podnese ostavku na mjesto srpskog člana Predsjedništva BiH, ali traži da ne bude biran novi član Predsjedništva iz srpskog naroda.

Naglasio je da je to bio njegov prijedlog na sastanku sa liderima parlamentarnih stranaka koji je održan u ponedjeljak ali da će to predložiti i danas. Naveo je da nametnuta odluka visokog predstavnika Valentina Incka nije u skladu sa Ustavom i pravom.

- Sada imamo hajku Bošnjaka i Muslimana koji sprovode nad Srbima što podsjeća na ružan period kada je kadija i tužio i sudio - naveo je Dodik.

Rekao je da vjeruje da nijedan Srbin u Sudu i Tužilaštvu BiH neće prihvatiti da učestvuje u strašnom progonu i da će se distancirati od toga.