latinica  ћирилица
30/07/2021 |  15:48 ⇒ 17:14 | Autor: SRNA

Njemačka: Povrijeđeni studenti iz Srbije, niko nije životno ugrožen (VIDEO)

U teškom udesu u Njemačkoj povrijeđeno je 19 putnika kada se autobus iz Srbije prevrnuo na auto-putu u smjeru Berlina, između Štakova i Frajvalda.
Udes autobusa sa srpskim putnicima u Njemačkoj (foto: dpa / BLP) -
Udes autobusa sa srpskim putnicima u Njemačkoj (foto: dpa / BLP)

U prevrtanju autobusa povrijeđeno je sedam studenata iz Srbije i niko od njih nije u životnoj opasnosti, ali su smješteni u bolnicu radi daljih pregleda i eventualnih intervencija, rečeno je u Ambasadi Srbije u Berlinu. Iz Am,basade su naveli da su se obratili i njemačkoj policiji kako bi dobili detaljnija obavještenja o udesu.

- Ambasada će povrijeđenima pružiti svaku vrstu pomoći - naglaslili su iz Ambasade.

Na auto-putu Drezden - Berlin danas je došlo do izletanja autobusa iz saobraćajne trake jednog njemačkog prevoznika i prevrtanja, pri čemu je povređeno sedam studenata iz Srbije koji su putovali u Berlin, u okviru projekta "Code Viknig".

Dvojica vozača i jedan putnik zadobili su teške povrede, naveli su iz policije. 

Njemački Bild navodi da više od 70 spasilačkih vozila i šest helikoptera učestvuju u izvlačenju povrijeđenih iz autobusa, koji je iz Beograda preko Berlina išao za Stokholm.

Isti izvor navodi da šest spasilačkih helikoptera, 30 spasilačkih vozila i 12 kola hitne pomoći dežuraju, a stigla su i 22 vatrogasna vozila.

Auto-put je zatvoren u oba smjera, prenijeli su beogradski mediji.

Autobus je, prema nepotvrđenim informacijama, sletio s puta i prevrnuo se prilikom pokušaja da skrene i da se parkira.

Јoš se ne zna koliko je u autobusu bilo putnika, ali poznato je da je šest iz Njemačke, sedam iz Srbije, jedan iz Švedske i dva iz Izraela.