latinica  ћирилица
30/07/2021 |  17:02 ⇒ 31/07/2021 | 17:24 | Autor: RTRS

Čubrilović: Srpska jedinstvena, Incko instrument bošnjačke politike (VIDEO)

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je Republika Srpska jedinstvena i da se nakon današnje posebne sjednice Parlamenta odluka odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka neće moći primjenjivati.
Nedeljko Čubrilović - Foto: RTRS
Nedeljko ČubrilovićFoto: RTRS

Čubrilović je rekao da je Narodna skupštine po hitnom postupku usvojila Zakon o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske i Zakon o neprimjenjivanju odluke visokog predstavnika, te da ovim neće biti moguća primjena nametnute Inckove odluke.

On je istakao da su oba zakona, u skladu sa dogovorom lidera svih političkih partija iz Republike Srpske, usvojena glasovima svih prisutnih poslanika SNSD, SDS, PDP, DEMOS, SP, DNS, US, SPS, NPS i poslaničke grupe NDP.

- Republika Srpska je jedinstvena u ovome - rekao je Čubnrilović.

On je dodao da je odluka odlazećeg visokog predstavnika bila pogrešna, nepotrebna, te da je iskomplikovala situaciju u BiH.

- Incko je trebalo da pokaže da nije instrument bošnjačke politike i njihova zlatna ribica za ispunjavanje želja. Ovom odlukom je gurnuo BiH u najveću krizu nakon rata - rekao je Čubrilović.