latinica  ћирилица
30/07/2021 |  20:00 | Autor: Agencije

Real dobio UEFA na sudu

Real Madrid je saopštio da je dobio evropsku "uću fudbala na sudu i da UEFA više neće moći da mu prijeti.
Bernabeu stadion Real Madrid (foto: Facebook/RealMadrid) -
Bernabeu stadion Real Madrid (foto: Facebook/RealMadrid)

UEFA je dobila rat, ali Real Madrid i još tri buntovna kluba dobili su jednu bitku i ne odustaju od borbe za Superligu Evrope. Iako je njihov projekat unaprijed propao, oni tvrde da nije tako.

- Real, Јuventus i Barselona izražavaju zadovoljstvo zato što je sud usvojio odluku i naložio UEFA da odmah povuče sve kazne usmjerene protiv klubova osnivača Superlige. Izdato je i upozorenje da nepostupanje po ovoj odluci može da dovede do finansijske kazne i krivične odgovornosti. Ovaj slučaj biće analiziran na Sudu pravde Evropske unije u Strazburu, koji će razmotriti monopolsku poziciju koju UEFA drži nad evropskim fudbalom - saopštio je madridski velikan.

Konstatujući da UEFA ovim povodom ne može da ih kažnjava, u Realu su poručili da je sud još jednom pokazao da podržava poziciju promotera Superlige, a da istovremeno poništava žalbe UEFA.

Iz Reala su istakli da će nastaviti da razvijaju projekat Superlige Evrope na konstruktivan način, uzimajući u obzir navijače, igrače, trenere, klubove, lige i nacionalne i međunarodne asocijacije i federacije, te da će poštovati pravila Evropske unije.