latinica  ћирилица
31/07/2021 |  09:58 ⇒ 10:02 | Autor: RTS

Delfini poraženi od Hrvatske

Vaterpolisti Srbije poraženi su od selekcije Hrvatske sa 15:12 u četvrtom meču grupe B na vaterpolo turniru.

Uprkos drugom porazu na turniru srpski vaterpolisti imaju šansu da se plasiraju u završnicu turnira, a o tome će odlučivati posljednji duel sa selekcijom Crne Gore koji je na progranu u ponedjeljak.

Vaterpolisti Srbije nisu najbolje ušli u meč pa su Hrvati na samom startu poveli sa 5:1 da bi u finišu Delfini smaljuli na 5:3.

Druga četvrtina je protekla u ravnopravnom duelu i završena sa 1:1, a Hrvati su uspjeli da sačuvaju prednost.

U trećoj četvrtini vaterpolisti Srbije uspjevaju da pojačaju tempo i izjednače na 8:8, ali su u finišu Hrvati ponovo poveli i sa prednošću od 10:8 ušli u posljednju četvrtinu.

U finišu meča Hrvati uvećavaju prednost na četiri gola prednosti i uspevaju da održe prednost do samog kraja za konačnu pobjedu sa 14:12.

U nastavak turnira idu prve četiri reprezentacije u grupi i naša selekcija je uprkos porazu na dobrom putu da to ostvari, a pred našom selekcijom je možda i najvažniji duel sa selekcijom Crne Gore koji će se igrati u ponedjeljak.

U grupi B trenutno je Španija prvoplasirana sa osam bodova poslije četiri meča, naša selekcija je druga sa četiri boda koliko imaju trećeplasirana Hrvatska i četvrta Crna Gora, Australija ima 2, a Kazahstan je bez bodova.