latinica  ћирилица
31/07/2021 |  18:44 ⇒ 20:01 | Autor: SRNA

Dodik: Srpska je posvećena miru, ne razmišlja o osveti, niti zveckanju oružjem

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da Bakir Izetbegović ne propušta priliku da uznemiri narode u BiH, a posebno to čini na obilježavanjima ratnih godišnjica, poput današnje u Gacku.
Milorad Dodik (Foto:  D. Pozderović) -
Milorad Dodik (Foto: D. Pozderović)

- Kada s takve manifestacije čujete da će Bošnjaci da se osvete, onda nama u Republici Srpskoj ne pada ništa drugo na pamet nego da bi i Bakir, kao i otac mu, opet žrtvovao mir. Onaj je žrtvovao mir za BiH, a ovaj bi ga žrtvovao za osvetu", istakao je Dodik upitan da prokomentariše današnje Izetbegovićeve prijetnje upućene Srbima.

Predsjednik SNSD-a je rekao da je indikativno da svi pozivi bošnjačkih i političkih i vjerskih autoriteta za mirom i praštanjem nekako završe s osvetom, tako da nikada nismo načisto da li su željni mira ili osvete.

- Svojatanje NATO saveza, SAD i EU od strane Izetbegovića govori nam i na čije savezništvo on računa i čijim oružjem nas zastrašuje. Republika Srpska je posvećena miru, razvoju i unapređenju životnog standarda. Mi ne razmišljamo o osveti, niti bi da zveckamo oružjem, ni svojim ni tuđim - poručio je Dodik.