latinica  ћирилица
31/07/2021 |  21:29 | Autor: sputniknews.com

Nevrijeme u Srbiji: Nestanak struje, požari, vjetar čupa drveće (VIDEO)

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je večeras hitno upozorenje na jake pljuskove sa grmljavinom i gradom. Kratkotrajno olujno nevrijeme zahvatilo je nešto poslije 17 sati valjevski kraj i izazvalo kratkotrajne prekide u napajanju električnom energijom.
Nevrijeme u Valjevu (FOTO: RTS) -
Nevrijeme u Valjevu (FOTO: RTS)

Јak vetar lomio je drveće. Pojedini dalekovodni pravci u valjevskom kraju su još u prekidu. Ekipe su na terenu. Na pojedinim putnim pravcima bio je usporen saobraćaj zbog granja i ostatka drveća na kolovozu. Prijavljeno je i nekoliko manjih požara usled nevremena.

Olujno nevreijme praćeno obilnom kišom i grmljavinom pogodilo je tokom poslijepodnevnih sati Čačak. Od jačine vjetra u gradskom naselju Ljubić kej iščupano je drveće iz korjena.
 
- Nakon tropskih vrućina odjednom se sve zacrnilo i počeo je neviđeni pljusak uz jaku grmljavinu. Vraćali smo se kući, a ispred nas se samo odjednom sručilo drvo, vetar ga je iščupao iz korena. Da smo još prešli još neki metar i nas bi zakačilo. Samo pukom srećom izbjegnuta je tragedija, jer je ova ulica izuzetno prometna - rekla je za RINU Nataša Krunić.
 
Zbog stabla na kolovoznoj traci ovaj pravac je zatvoren za saobraćaj. Teren obezbjeđuju pripadnici policije, dok na lice mesta ne stignu ekipe iz Gradskog zelenila da ga uklone.


 
Јaka kiša je padala i u Lazarevcu, a vjetar je lomio granje drveća.

Oblačnost koja na području centralne Srbije uslovljava kišu i pljuskove s grmljavinom, u naredna dva sata će se premještati ka istoku. Lokalno je moguća kratkotrajna pojava grada i jak vetar.
 
Izolovana pojava kratkotrajnih pljuskova očekuje se ponegdje na jugozapadu Srbije, prenosi Blic.