latinica  ћирилица
01/08/2021 |  07:53 | Autor: Agencije

Španovićeva dominantno do finala

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović plasirala se u finale Olimpijskih igara u Tokiju u skoku u dalj.
Ivana Španović (FOTO: David J. Phillip) -
Ivana Španović (FOTO: David J. Phillip)

Španovićeva je u kvalifikacijama, nakon što je prestupila u prvoj seriji, u drugoj skočila tačno sedam metara, odnosno 25 centimetara više od norme.

Ivana je imala najbolji rezultat u kvalifikacijama skočivši dva centimetara više od Nijemice Mihambo. Finale u skoku u dalj je u utorak od 3.50 po srpskom vremenu.

Malo poslije kvalifikacija, Ivana je pričala sa srpskim medijima u Tokiju za koje je rekla da će ponedjeljak iskoristiti za odmor, a da će u utorak napasti ono što dugo želi.
 
- Brišemo sve što je bilo danas, fokus je na finalu. Oslanjam se na svoje iskustvo i na želju koju toliko dugo imam - rekla je Španović srpskim izvještačima u Tokiju.

Ona je dodala da je uoči takmičenja bila sigurna u sebe.

- Pvi utisak mi je da sam na velikom takmičenju poslije dve godine. Prevelika je bila pauza. Ostali smo dosljedni planu i radu i ovo samo potvrđuje da ću biti na dobrom nivou. I ovaj skok je bio sa velikom zadrškom jer sam napravila prestup u prvoj seriji. Samo sam želila da napravim taj skok preko 6.75 , tako da nam sada ostaje da dodatno podignemo raspoloženje i formu - izjavila je Španovićeva.