latinica  ћирилица
01/08/2021 |  10:03 ⇒ 11:54 | Autor: RTRS

Gradiška arena - svi sportski kolektivi pod jednim krovom (VIDEO)

Svi sportski kolektivi Gradške pod jednim krovom, u zdanju na koje se dugo čekalo.
Arena Gradiška - Tea Kovačević - Foto: RTRS
Arena Gradiška - Tea KovačevićFoto: RTRS

Prilikom gradnje vodilo se računa da Arena bude energetski efikasna objekat, samoodrživa.

Moderno i funkcionalno, sa svim tehničkim karakteristikama koje će sportistima grada na Savi pružiti uslove za kvalitetne i redovne treninge, pripreme za ozbiljna takmičenja, ali i priliku da u svom gradu organizuju vrhunske sportske događaje.

Članice karate kluba Niten, jednog od najtrofejnijih klubova na republičkom i državnom nivou, kada je o ovom sportu riječ , kažu, ovaj prostor značiće im mnogo. Nedavno su pristigle sa evropskog takmičenja održanog u Splitu.  Marija i Ivana, od jeseni su studentice elektrotehnike i geodezije u Banjaluci. Sport im je dao viziju života koji žele živjeti, nauke i sporta. Sportistima svih generacija, pogotovo mladima, prilika da u svom gradu rade, da se takmiče, a i da organizuju kvalitetna takmičenja znači mnogo.

Među domaćom publikom sigurno je sve lakše, vjetar je to u leđa, prilika da ostvare sjajne rezultate. A svoje vršnjake, kao i ostale sportiste Gradiške, kad god je u mogućnosti, sa tribina će bodriti Tea Kovačević, mlada teniserka pred čijim talentom i rezultatima mnogima zastaje dah.

Njen otac, koji je ujedno i Tein trener, kaže, u sport se ulagati mora. Oni su u svojoj odavno prepoznati i podrše im ne nedostaje. U mladima je budućnost, snaga, treba im pružiti adekvatne uslove za rad, trening.

Tenisko čudo, kako nazivaju ovu jedanaestogodipšnjakinju, ima jasnu viziju. Snovi su veliki, ali u njenom slučaju neralni nisu. Naprotiv. Vanserijski talenat, ali i rad, trud, daju rezultate.

Mladima Gradiške, ali i svim sportskim kolektivima, Arena bi trebala biti drugi dom, mjesto na kom će se okupljati, vježbati, takmičiti, ali i navijati jedni za druge. Kao i oni i samo zdanje priča je okrenuto ka budućnosti. Sem sportskh sadržaja, na ovom mjestu organizovaće se i brojni kulturno-zabavni sadržaji za sve generacije.