latinica  ћирилица
01/08/2021 |  11:51 | Autor: SRNA

Banjac: Bošnjački političari da prestanu zveckati oružjem

Predsjednik Narodne partije Srpske /NPS/ Darko Banjac danas je, povodom prijetnje lidera SDA Bakira Izetbegovića osvetom, pozvao bošnjačke političare da prestanu zveckati oružjem i da se okrenu stvaranju boljih uslova za život građana, "ukoliko uopšte znaju šta je to".
Darko Banjac - Foto: Glas Srpske
Darko BanjacFoto: Glas Srpske

- Mi u Republici Srpskoj smo opredijeljeni za trajni mir i svakodnevno radimo da stvorimo uslove na naši građani žive bolje, ali svakako nećemo sjediti skršenih ruku i dozovoliti da nam se ponovi Korićka jama - naveo je Banjac.

Konstatujući da je Izetbegović potvdio namjere Bošnjaka da su za unitarnu BiH bez Republike Srpske i da je došao u Fazlagića kulu da prijeti osvetom, Banjac je naglasio da bi se Izetbegović najprije morao izviniti za sve žrtve koje su njegovi sunarodnici kao pripadnici ustaškog pokreta u NDH poubijali u Hercegovini za vrijeme rata.

Banjac je podsjetio da su muslimani iz Fazlagića kule, pripadnici ustaškog pokreta, u noći između 3. i 4. juna 1941. godine pobili više od 130 Srba i bacili ih u Korićku jamu.

On je istakao da je jasno koliko je ispravno i potrebno sve što je donijela i što će u budućnosti izglasati Narodna skupština Srpske.

- Očigledno je da dio međunarodne zajednice želi promijeniti ustavnu strukturu BiH i da nas u predstojećem periodu čeka teška borba za našu Srpsku. Samo slogom i jedinstvom možemo dobiti tu političku bitku - rekao je Banjac.

Izetbegović je juče u Fazlgića kuli, na otvaranju nelegalno izgrađenog spomenika pripadnicima takozvane Armije BiH, rekao je da su Bošnjaci postali nezaobilazan faktor ne samo u BiH nego i na Balkanu i da će učiniti sve da politički nadjačaju i da se na svoj način osvete.