latinica  ћирилица
01/08/2021 |  12:43 ⇒ 13:15 | Autor: RTRS

Dodik: Stanić obmanuo javnost, nema političke pozadine; Zbog čega je odbio da sarađuje sa policijom? (VIDEO)

Miladin Stanić odbio je da sarađuje sa policijom Republike Srpske, ali je bezočno slagao kada je dao političku konotaciju tome svemu, poručio je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, na konferenciji za novinare, komentarišući jučerašnji događaj u Prnjavoru.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Izražavam svoje žaljenje da su ljudi spremni da na takav način rješavaju rodbinske, porodične i komšijske probleme. MUP treba energično da riješi sve ovo - naglasio je Dodik.

On je dodao da za svi u Prnjavoru znaju za spor između Petra i Miladina Stanića.

- A sada neka zna i cijela Republika Srpska. On traje već 20 godina, a posljednjih 15 godina vodi se sudski postupak.  Ako je Stanić na ovaj način pokušao da sačuva svoju političku poziciju i značaj, onda je to jadno. Sve je isključivo vezano za porodične imovinske odnose, i tu nema nikakvih političkih konotacija - naglasio je Dodik.

Odbacujući svaki vid političke konotacije jučerašnjeg događaja, Dodik je rekao da se barata činjenicama, a ne mržnjom.

- Svaka konotacija da je to politički motivisano može da bude samo u krugu umova koji permanetno u Republici Srpskoj prave atmosferu laži i atmosferu u kojoj se promoviše laž kao vrhunsko dostignuće u politici - ocijenio je Dodik i poručio da on to ne radi.

Podsjećamo, Petar Stanić pucao je juče u Kremni kod Prnjavora na Miladina Stanića, šefa Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Srpske. Pucnjava se desila oko 16.45, nakon čega su službenici Policijske stanice Prnjavor izašli na mjesto događaja.

Povezane vijesti:

U toku kriminalistička obrada lica lišenog slobode u Prnjavoru