latinica  ћирилица
01/08/2021 |  15:33 ⇒ 20:15 | Autor: RTRS

Više od 1.000 učesnika na rijeci Savi (FOTO/VIDEO)

Više od 1.000 učesnika sa oko 200 plovila, ukrasilo je rijeku Savu.
Savska regata - Foto: RTS
Savska regataFoto: RTS

Šesta "Savska regata" otvorila je ovogodišnje Pantelionske svečanosti, povodom slave grada Bijeljina, Svetog Pantelejmona.

"Savska regata" startovala je sa lokacije Prudovi na rejonu skelskog prelaza Subotište u Donjem Crnjelovu, a cilj je bio u Rači.

Učesnici su bili iz bijeljinske regije, ali i iz Šida, Јamene, Brčkog i Brezovog polja.

Savska regata (Foto: RTRS)

Pokrovitelj "Savske regate" je Gradska uprava, dok je nosilac organizacije bila Gradska turistička organizacija uz materijalno-tehničku podršku Odjeljenja za boračku i civilnu zaštitu.

- Cilj manifestacije je promocija prirodnih resursa koja je pomalo zapostavljena, prije svega sa ekološkog aspekta. Cilj je privući mlade na rijeku i uspostaviti kontakte sa opštinama s obje strane Save - izjavila je direktor Turističke organizacije Bijeljina Јasna Abdulahagić.

O bezbjednosti učesnika regate brinula je Policijska uprava Bijeljina, Granična policija, Dom zdravlja, Ronilački klubovi "Nautilus" i "Panteri", bijeljinski vatrogasci i preduzeće Komunalac.

Međutim, Republička uprava civilne zaštite jutros je obavijestila građane i učesnike regate da nisu preduzete adekvatne mjere bezbjednosti.

Gradska uprava i gradonačelnik nisu prema važećoj metodologiji izvršili procjenu rizika i nisu uspostavili sistem bezbjednosti svih učesnika regate, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite.