latinica  ћирилица
01/08/2021 |  15:47 ⇒ 15:49 | Autor: SRNA

Potraga za Spaićem: Helikopter pretražuje šire područje Trebinja

Helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske, koji se jutros uključio u potragu za nestalim mladićem Milošem Spaićem, pretražuje teren na širem području Trebinja i očekuje se da će to dati rezultate, izjavio je Srni načelnik Štaba za vanredne situacije grada Trebinja Stevan Bekan.
Helikopterski servis Republike Srpske - Foto: RTRS
Helikopterski servis Republike SrpskeFoto: RTRS

Bekan je rekao da je bilo sporadičnih dojava građana o mladiću koji je nestao 24. jula, ali da do sada nisu dale rezultate.

Prema njegovim riječima, u potrazi za Spaićem danas je učestvovalo oko 150 pripadnika jedinica Službi zaštite i spašavanja, nevladinih organizacija i građana.

- Nadamo se da ćemo uspjeti da pronađemo Miloša živog i zdravog i još jednom pozivam sve građane ako imaju bilo kakvu informaciju da jave Policijskoj upravi Trebinje - naglasio je Bekan.

On je najavio da će potraga biti nastavljena dok god bude potrebno.

- Sve dok ne pronađemo Miloša nećemo odustati - poručio je načelnik Štaba za vanredne situacije grada Trebinja.

Prema njegovim riječima, juče je u potragu bilo uključeno oko 200 ljudi pripadnika različitih službi, koji su izuzetno spremni i obučeni da pomognu, a u pojedinim trenucima su potrebne manje grupe sposobnih i obučenih mladića koji se angažuju za pomoć u potrazi.

Iz trebinjske Policijske uprave apelovali su da građani, ukoliko primijete nestalog mladića ili čuju bilo kakvu informaciju koja može pomoći, obavijeste najbližu policijsku stanicu na besplatan broj telefona 122.

Dvadesettrogodišnji Miloš Spaić nestao je 24. jula.

Visok je između 175 do 180 centimetara, težine oko 75 kilograma, srednje građe, kratke crne kose i smeđih očiju, ima mladež na desnom obrazu, na lijevoj ruci sa unutrašnje strane podlaktice ima tetovažu u obliku romba sa natpisom na engleskom - zemlja, vazduh, vatra, voda.

Posljednji put je viđen u teksas šorcu, majici i papučama-japankama.

Od kuće je odnio šator narandžaste boje, a prema podacima porodice, sa Spaićem je nestao i pas mješanac žute boje.