latinica  ћирилица
01/08/2021 |  18:03 ⇒ 20:12 | Autor: RTRS

U toku kriminalistička obrada lica lišenog slobode u Prnjavoru (VIDEO)

U Policijskoj stanici Prnjavor, u toku je kriminalistička obrada lica P.S. iz Prnjavora, osumnjičenog zbog ubistva u pokušaju poslanika Narodne skupštine Miladina Stanića.
Ministarstvo unutrašnjih poslova, PU Banjaluka - Foto: RTRS
Ministarstvo unutrašnjih poslova, PU BanjalukaFoto: RTRS

Nezvanično, riječ je o rođaku Miladina Stanića - Petru Staniću.

Iz Policijske uprave Banjaluka osuđuju izjavu Miladina Stanića i Srpske demokratske stranke koji ovaj događaj nazivaju "političkim činom", a riječ je o neriješenim imovinsko - pravnim odnosima između članova porodice Stanić.

Više od 10 prijava između članova porodice Stanić zaprimljeno je u Policijskoj upravi Prnjavor u posljednjih godinu dana.

U policiji kažu – reagovali su na svaku prijavu iz zaseoka Kremna.

Riječ je o dugogodišnjim neriješenim imovinsko pravnim odnosima, o kojima Miladin Stanić juče nije želio da da izjavu policiji.

- U svakom slučaju kad su utvrđeni elementi prekršaja ili krivičnog djela, mi smo preduzimali mjere i radnje iz naše nadležnosti na dokumentovanju istih. O svim saznanjima smo obavijestili Okružno javno tužilaštvo, podnosili izvještaje, isto tako prema Osnovnom sudu. Išli smo sa zahtjevima za pokretanje prekršajnih postupaka kada god je bilo elemenata prema nekim od učesnika - izjavio je komandir PU Prnjavor Milan Vrhovac.

Ovaj problem, kažu u resornom opštinskom odjeljenju, postoji od 80-ih godina, a sama opština prvi put je intervenisala 2013. godine.

- Tu se samo radi o neriješenim imovinskim odnosima, odnosno prilazu sa javnog puta privatnim parcelama. Privatnim parcelama sa javnog puta tu nemaju svi prilaz, nego se mora prolaziti kroz nečije dvorište - rekao je stručni saradnik u Odjeljenju za stambeno komunalne poslove i investicije, opština Prnjavor Dalibor Preradović.

Miladin Stanić danas je bio nedostupan, a u jučerašnjoj izjavi medijima rekao je da nema neriješenih imovinskih odnosa, da je riječ o političkom obračunu i da, kako je naveo, ne vjeruje ni policiji ni sistemu.

Iz SDS-a saopšteno je da su uputili bezrezervnu podršku Staniću, inače šefu Kluba poslanika te stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Od nadležnih institucija zatražili su što hitnije procesuiranje počinioca oružanog napada i Stanićevu maksimalnu zaštitu u narednim danima.

- Kao stranka osuđujemo brutalni napad i ranjavanje našeg poslanika. Da li ovaj napad ima i političku pozadinu o čemu već sad postoje određene indicije, odgovor treba da daju nadležni organi u najkraćem mogućem roku - navode iz SDS-a.

PDP traži da se do kraja razjasni napad vatrenim oružjem na Miladina Stanića i navode da, ukoliko slučaj ima, pa i male primjese političkog obračuna, sankcije moraju biti rigorozne.

Iz SNSD-a osudili su pokušaj da se porodični konflikt okarakteriše kao politički obračun.

- Odbacujem bilo kakvu konotaciju da to ima političku pozadinu. To, naravno nije tačno, ali ako je gospodin Stanić odlučio da na taj način pokuša da očuva svoju političku poziciju i značaj, onda je to jadno - izjavio je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Miladin Stanić, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, lakše je povrijeđen juče, kada je na njega, prema nezvaničnim informacijama, pucao rođak Petar Stanić.

On je osumnjičen za ubistvo u pokušaju, a nakon završene kriminalističke obrade, biće sproveden u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.