latinica  ћирилица
01/08/2021 |  19:43 ⇒ 20:30 | Autor: RTS

Većina požara u Turskoj pod kontrolom

Vatrogasci u Turskoj i dalje se bore radi suzbijanja požara koji i dalje bukte u odmaralištima iz Manavgata i Marmarisa, a neki turisti su evakuisani iz Bodruma na obali Egejskog mora.
Turska - požar  (Foto:AA PHOTO) -
Turska - požar (Foto:AA PHOTO)

Turski ministar za šumarstvo Bekir Pakdemirli kaže da, iako je većina od desetina požara koji su izbili u Turskoj stavljeno pod kontrolu, vatra i dalje bukti u Manavgatu na jugu i Marmarisu na zapadu, pod uticajem visokih temperatura vazduha, prenosi Rojters.

U popularnom ljetovalištu Bodrum, grupa turista i hotelsko osoblje evakuisano je čamcem dok se plamen širio i oblaci dima ispunili nebo.

Prema riječima Pakdemirlija, do nedjelje ujutru, požar na tom području je obuzdan.

Iz turskog Ministarstva šumarstva navodi da je 107 od 112 požara koji su izbili u proteklih pet dana u Turskoj stavljeno pod kontrolu do nedjelje ujutru.

Od srijede je šest osoba poginulo zbog požara širom južne i zapadne Turske, a hiljade ljudi su evakuisani iz svojih domova.

Lokalni stanovnici, kao i spasilački timovi za podršku iz Rusije, Ukrajine, Irana i Azerbejdžana raspoređeni su kako bi pomogli turskim vatrogascima.