latinica  ћирилица
02/08/2021 |  08:09 ⇒ 14:33 | Autor: RTRS

Ljubav prema plavoj uniformi u porodici Blagojević (VIDEO)

Ljubav prema policijskom pozivu u porodici Blagojević iz Gradiške, prenosi se sa koljena na koljeno. Trenutno u policijskoj upravi Gradiška, osim oca Dejana, rade i sin Boban kao i kćerka Dunja.
Porodica Blagojević - Foto: RTRS
Porodica BlagojevićFoto: RTRS

Porodica Blagojević kao da je genetski predodređena za policijski poziv. Kod oca Dejana ljubav prema plavoj uniformi rodila se još u osnovnoj školi kada je bio pripadnik školske soabraćajne patrole. Sin Boban opredijelio se za saobraćajnu struku. Bijelu policijsku šapku sa ponosom nosi.

Najmlađa u prodici Blagojević, Dunja, od malih nogu je zaljubljena u policijsku uniformu. Često je sa očevom kao klinka pozirala ispred objektiva fotoaparata. Njen prvi susret sa policijskom stanicom bio je dosta neobičan. Sa samo četri godine odlučila je bez znanja majke da potraži oca na radnom mjestu.

Blagojevići rade u različitim službama Policijske uprave. Nikada do sada nisu zajedno bili u istoj smjeni. Zbog rada u smjeni rijetka su i porodična okupljanja sa majkom Biljanom koja je zadužena da Blagojevići na poslovnim zadacima izgledaju besprijekorno.

      View this post on Instagram

A post shared by MUP Republike Srpske (@mup.srpske)

 

Za godinu dana otac Dejan odlazi u zasluženu penziju. Kaže da je sa ponosom cijelo vrijeme nosio policijsku uniformu. Pred njegovim nasljednicima tek je radni vijek. Boban i Dunja kažu da nisu pogriješili prilikom izbora zanimanja. Očekuju da će ljubav prema policijskom pozivu prenijeti i svojim potomcima i da će lijepa tradicija porodice Blagojević biti nastavljena.