latinica  ћирилица
02/08/2021 |  10:17 ⇒ 15:14 | Autor: SRNA

Potraga za nestalim mladićem na širem području Trebinja i Bileće

Potraga za nestalim mladićem Milošem Spaićem danas će biti nastavljena na različitim lokalitetima na širem području Trebinja i na području opštine Bileća, rekao je Srni načelnik trebinjskog Štaba za vanredne situacije Stevan Bekan.
Miloš Spaić (foto:hercegovina.info) -
Miloš Spaić (foto:hercegovina.info)

Bekan je napomenuo da će se tokom dana vidjeti da li će jedna ekipa ići da pretražuje na području Bilećkog jezera, ali s ciljem zaštite istrage nije mogao da kaže na kojim još lokalitetima će biti nastavljena potraga.

- Uz sve napore koje ulažemo još nema ništa konkretno kada je u pitanju potraga za Milošem, koja će biti nastavljena u kapacitetu kako to bude bilo potrebno i moguće - istakao je Bekan.

On je ponovo apelovao da građani pomognu ako imaju bilo kakve informacije o nestalom mladiću.

- Teško je, još nemamo nikakvih pouzdanih pokazatelja i veoma je važno da nam, ako ga neko vidi, da informaciju - istakao je Bekan.

On je dodao da su osim helikoptera na terenu i policijski, kao i dronovi speleologa i da dosta pomažu u potrazi.

U Policijskoj upravi Trebinje Srni je rečeno da će i danas nastaviti potragu za nestalim mladićem i da će i dalje biti uključen helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske.

I iz trebinjske Policijske uprave apelovali su da građani, ukoliko primijete nestalog mladića ili čuju bilo kakvu informaciju koja može pomoći, obavijeste najbližu policijsku stanicu na besplatan broj telefona 122.

Dvadesettrogodišnji Miloš Spaić nestao je 24. jula.

Visok je između 175 do 180 centimetara, težine oko 75 kilograma, srednje građe, kratke crne kose i smeđih očiju, ima mladež na desnom obrazu, na lijevoj ruci sa unutrašnje strane podlaktice ima tetovažu u obliku romba sa natpisom na engleskom - zemlja, vazduh, vatra, voda.

Posljednji put je viđen u teksas šorcu, majici i papučama-japankama. Od kuće je odnio šator narandžaste boje, a prema podacima porodice, sa Spaićem je nestao i pas mješanac žute boje.