latinica  ћирилица
02/08/2021 |  12:43 ⇒ 18:26 | Autor: RTRS

Služen parastos poginulim radnicima UKC Republike Srpske (VIDEO)

Služenjem parastosa, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na spomen-ploču u Univerzitetskom kliničkom centru, a povodom Ilindana, odata je počast za pet poginulih radnika ove zdravstvene ustanove, koji su život dali za odbranu Republike Srpske.
Parastos poginulim radnicima UKC Republike Srpske - Foto: SRNA
Parastos poginulim radnicima UKC Republike SrpskeFoto: SRNA

Nekadašnji radnik ove zdravstvene ustavove, Goran Kajkut, stradao je kod Doboja 1994. godine. Imao je tada samo 23 godine, kaže njegova majka koja je prisustvovala pomenu u UKC-u.

- Ovo je težak dan za mene i moju porodicu. Zahvalna sam rukovodstvu UKC-a što su nas nisu zaboravili - rekla je Miroslava Kajkut.

Direktor UKC-a Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da će članovi ove ustanove čuvati sjećanje na svoje radnike poginule u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i vodi brigu o njihovim porodicama.

- Mogu da se pohvalim da smo ih pomogli u rješavanju mnogih životnih problema. Tako će biti i ubuduće. Nećemo dozvoliti da sjećanje izblijedi - poručio je Đajić.

Iz boračke organizacije grada Banjaluka rekli su da je moralna i svaka druga obaveza, odavanje počasti poginulim borcima i pomoći njihovim porodicama.

- Ne umiru oni koji se sahranjuju, nego oni koji se zaborave. Danas je dokaz da naši najmiliji nisu zaboravljeni - naveo je Goran Rogić predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije grada Banjaluka.

Parastosu su prisustvovali članovi porodica poginulih, predstavnici Boračke organizacije i zaposleni UKC-a.