latinica  ћирилица
02/08/2021 |  14:02 ⇒ 19:53 | Autor: SRNA

Višković: Opštinsko priznanje dokaz da nema uskostranačkih gledanja

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izrazio je zadovoljstvo dodjelom Povelje opštine Sokolac koja je, kako je istakao, dokaz da ne postoje uskostranačka gledanja već da se može raditi i razvija Republika Srpska od istoka do zapada.
Viškoviću uručena Povelja opštine Sokolac - Foto: SRNA
Viškoviću uručena Povelja opštine SokolacFoto: SRNA

Višković je čestitao građanima opštine Sokolac i sveštenstvu hrama Svetog proroka Ilije Dan opštine i slavu i izrazio zadovoljstvo što su mu odbornici Skupštine opštine dodijelili Povelju, najveće opštinsko priznanje.

- To je dokaz da možemo raditi i da nemamo uskostranačka gledanja, nego da svako radi u okviru svojih nadležnosti i da razvijamo Republiku Srpsku od Trebina do Novog Grada - rekao je Višković nakon što mu je dodijeljena Povelja opštine Sokolac.

On je napomenuo da je opština Sokolac u proteklom periodu imala punu podršku Vlade Srpske i da će tako biti i u narednom periodu, te naveo da ima značajan broj projekata koji treba da se registruju na području grada Istočno Sarajevo.

Višković je dodao da je u procesu projektovanje glavnog idejnog projekta "brze saobraćajanice" ili "treće trake" od Vlasenice prema Podromaniji i u narednom periodu se planira etapna izgradnja te trake da bi olakšali život ljudi na ovom prostoru.

- Mi smo već krenuli na području Grada i u proteklih dvadesetak dana raspisani su tenderi za izgradnju studentskog doma u Lukavici, juče je pokrenuta procedura za raspisivanje tendera za izgradnju fakulteta za fizičku kulturu na Palama. Ulažemo u Olimpijski centar Јahorina, poboljšavamo putnu infrastrukturu i radimo na svim projektima koji su od opšteg interesa za sve građane na ovom prostoru - rekao je premijer Srpske.

Višković je naveo da je na području opštine Sokolac najznačajnije pitanje vodovod koji je rađen u prethodnom periodu, a sada se privodi kraju.