latinica  ћирилица
02/08/2021 |  14:11 ⇒ 14:11 | Autor: SRNA

Đajić: Sramotni napadi na mene prevršili svaku mjeru

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske u Banjaluci Vlado Đajić izjavio je da su medijski napadi na njega politički motivisani i da je sve to prevšilo svaku mjeru.
Vlado Đajić - Foto: RTRS
Vlado ĐajićFoto: RTRS

Komentarišući sve češće natpise na pojedinim portalima gdje ga optužuju da sarađuje sa kriminalcima, Đajić je naglasio da cijeli svoj radni vijek radi na spasavanju života.

- Danas, nakon više od 30 godina rada, govore da se družim sa kriminalcima i da ih zapošljavam. Lako se može provjeriti ko radi na obezbjeđenje u UKC-u, a što mene lično tiče, obezbjeđenje mi ne treba, jer u svaki objekat, kafanu, šator, prodavnicu ulazim čiste duše i obraza - rekao je Đajić novinarima u Banjaluci.

On je dodao da kod njega dolaze pacijenti raznih profila i da nikada nije pitao ko je ko, već ih isključivo gledao kao pacijente, te dodao da njegov rad nije smetao dok nije postao predsjednik Gradskog odbora SNSD-a, gdje je iz patriotskih razloga jer njemu, kako je rekao, politika ne treba.

Đajić je dodao da nema potrebu da se bilo kome pravda, ali da zbog svih tih napada i laži trpi njegova porodica.

On je podsjetio da je UKC tokom pandemije imao odgovor kakve nisu imali mnogi jači i bogatiji klinički centri, te da nijedan pacijent nije ostao bez najbolje moguće njege, a sve što se radi na UKC-u, gradnja novih objekata, nabavka vrhunske opreme, ulaganje u edukaciju kadra, služi isključivo pacijentima ove zdravstvene ustanove.

- Mi ćemo zbog naših pacijenata nastaviti da jačamo zdravstveni sistem bez obzira na pisanje svih onih koji pokušavaju na svaki mogući način da nanesu štetu ne samo meni, nego i ovoj zdravstvenoj ustanovi, ali i Republici Srpskoj - poručio je Đajić.