latinica  ћирилица
02/08/2021 |  16:27 | Autor: SRNA

Predložen pritvor za Petra Stanića

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka je nakon ispitivanja predložio pritvor za Petra Stanića /69/ iz Prnjavora zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.
Okružno javno tužilaštvo Banjaluka - Foto: RTRS
Okružno javno tužilaštvo BanjalukaFoto: RTRS

On je u subotu, 31. jula, oko 16.55 časova u mjestu Kremna, zaseok Piplići, opština Prnjavor, pucao iz vatrenog oružja-pištolja u namjeri da liši života muškarca čiji su inicijali M.S, prilikom čega je oštećeni zadobio tjelesnu povredu, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

- Osumnjičeni je neovlašteno na javnom mjestu nosio vatreno oružje za koje nema oružni list, odnosno dozvolu za držanje - navedeno je u saopštenju.

Tužilac je stavio prijedlog za pritvor zbog bojazni da će osumnjičeni dovršiti pokušano krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice.

- Pritvor je predložen i jer bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultovalo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda - uznemirenju javnosti - navedeno je u saopštenju.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Muškarac čiji su inicijali P.S. /69/ uhapšen je u subotu, 31. jula, zbog sumnje da je u Kremni kod Prnjavora tog dana pucao iz pištolja na M.S. /60/, potvrđeno je tada Srni

Iz Policijske uprave Banjaluka ranije saopšteno da je Policijska stanica Prnjavor 31. jula zaprimila prijavu da je lice čiji su inicijali P.S. iz pištolja pucalo u pravcu lica čiji su inicijali M.S. zbog nerješenih imovinsko-pravnih odnosa.

Povrijeđen je Miladin Stanić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.